Jak to zrobić? Jak prawidłowo zaparzać czerwoną herbatę
Co potrzebujemy:
Czerwona herbata liściasta, filiżanka, woda, łyżeczka
Jak wykonać?
- Gotujemy wodę.
- Nabieramy niepełną łyżeczkę czerwonej herbaty i wsypujemy ją do filiżanki.
- Zalewamy wsypaną herbatę woda o temperaturze około 95 stopni C.
- Tak zalaną herbatę odstawiamy do zaparzenia na 5 minut.
- Po czasie zaparzenia, możemy spokojnie się delektować herbatą.
Pamiętajcie! Czerwoną herbatę starajmy się spożywać w naturalnej postaci czyli w liściach. Wyrzućmy do kosza tą, którą mamy w torebkach. Są to tak naprawdę resztki z tych dobrych liściastych produktów.
Regularnie ją pijmy, a będzie ona naszym źródłem energii. Przyśpieszy nasz metabolizm, a także spalanie tłuszczów. Przekonajmy się do jej zdrowych aspektów eliminując minusy w postaci zapachu ziemistego i smaku.
Dieta Wilkołaka
Dieta wilkołaka inaczej zwana dietą nowiu jest dietą uzależnioną od cyklu księżyca. Są dwa…